Ga terug naar jouw lichaam

lichaam

 

Ga terug naar jouw lichaam

Ga terug, terug naar jouw lichaam
Weg van het doen, terug naar het ZIJN
Maar jij wilt zo graag steeds belangrijk zijn
Dat je je jezelf verliest, deel voor deel…

Jouw lichaam is een baken vol wijsheid
Het voelt haarfijn aan hoe ver het wil gaan
Het fluistert jou toe wat het beste is
Maar jij bent te druk en wilt niet luisteren

Het lichaam draagt jouw ervaringen
Al jouw pijn leidt je weer terug naar huis
Al jouw donker ontvangt nu weer licht
Zodra jij er heel dichtbij durft te zijn

Je wilt overal zijn, maar niet waar je hoort
Je bent De Grote Zorger van buiten
Maar jouw innerlijk wacht en fluistert je toe:
“Wanneer heb jij eindelijk eens tijd voor mij…?”

Telkens als jij je weer op mij hebt gestort
Leid ik jou weer terug naar jouw thuis
Ga terug, terug naar jouw lichaam
Terug naar het begin: jouw basis van ZIJN

En als jij daar bent en durft te verblijven
Hoef je nooit meer naar buiten te reiken
Omdat alles wat bij jou hoort al die tijd
Geduldig van binnen op jou wachtte

Deel voor deel, ontvouw je je ware Zelf
En zie je de wereld in een nieuw licht
Ga terug, terug naar jouw lichaam
Daar wacht een rijkdom aan leven op JOU

 

© Eva van Woudenberg-Pieters (december 2015)

Dit op 23-12-2015 geschreven gedicht is de voorloper van het blog: “De reis terug naar het lichaam.” Zie: ReisLichaam

Een reis die voor mij vanaf eind 1999 startte met steken in mijn hart. Mijn lichaam begon te praten… En ik? Ik leerde luisteren. De ont-wikkelingsreis die van daaruit volgde bracht vele uitdagingen op mijn pad en gaf mij stap voor stap vele verloren innerlijke schatten terug. Doordat ik het donker (oude wonden) wat in mijn lichaam opgeslagen zat weer in het licht (bewustzijn) durfde te zetten. Een pittige, maar voldoening waardige reis! De reis terug naar mijn ware Zelf. 

 

Heel jezelf, dan laat je anderen ook HEEL

Ik ben voor een respectvolle(re) wereld. Voor eigen verantwoorde-lijkheid nemen. Voor ontwikkeling en tegen alle (ook verborgen) vormen van destructie. Met name tegen co-dependency en alle vormen van afhankelijkheid en narcistische mishandeling, waarin je een ander en/of elkaar uit angst tegenhoudt in groei en dus in LEVEN.

“Als groei, in wat voor vorm dan ook, zou doorgaan, zou het
uiteindelijk uitmonden in iets monsterachtigs en destructiefs…
Het neerwaartse deel van de cyclus
is absoluut noodzakelijk voor spirituele groei.

(Eckhart Tolle)

Dit bericht is geplaatst in bewustzijn, heel jezelf, hooggevoeligheid, mindfulness, transformatie, vrijheid met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.