Ik ken een rijker leven

I wish I could show you when you are lonely or in darkness
the astonishing light of your own BEING.  (Hafiz of Shiraz)

 

Het rijkste leven: ècht jezelf ZIJN, van binnenuit

Ik ben trots op mijn ontwikkeling. Dat heb ik zelf gedaan. Terwijl mij in mijn jeugd toch vooral – zoals bij de meeste anderen – zelfkwelling, sabotage, ruzie en misbruik en dus vooral stilstand is geleerd. En de afgelopen jaren worden mijn man en ik enorm pootje gehaakt. Van buitenaf. En dus ben ik er alleen maar des te trotser op dat wij – elk voor zich – dit pad opgegaan zijn, wat zo weinigen durven, maar wat zoveel levensruimte en levensvreugde geeft! Zeker ook weer als ik een blog over transformatie schrijf, zoals “Zorg eerst voor jezelf”. Want dat is en blijft mijn doel van deze site: mensen bewuster maken om door jouw (oude) pijn en angsten heen te gaan en te groeien!
Ik weet dat dit kan, maar daar is wel innerlijke focus en veel zelfzorg voor nodig. Die heb ik mezelf gegeven. En daardoor ben ik enorm geheeld en kreeg veel terug van wat ik als kind kwijt geraakt was. Juist door mijn jeugd en door wat ik de afgelopen jaren aan narcisme meemaak is zelfzorg een dringende boodschap die vanuit mijn buik de wereld ingaat. Ik hoop dat jouw lichaam luistert en jij haar helpt !
Ik had dit blog al in juli 2017 definitief willen plaatsen, maar ik werd weer afgeleid door onbewuste dolende zielen die de (groei)lessen en geschenken van het Leven nog steeds niet begrijpen en dus niet kunnen omarmen. Ik ben er dan ook extra trots op dat dit blog nu definitief is (wel heb ik ‘m in het kader van de chronologie op de oude plek van de preview laten staan): ZorgEerstVoorJezelf

DIT BLOG IS NOG IN WORDING. Opmaak wordt nog aangepast.

 

groei-en-leef

 

Ik ken een rijker leven

Wat triest dat jij vanuit jouw
Klein gehouden wereld denkt
Dat jij mij zwart moet maken
Om zelf wat “groter” te zijn

Is het zo bedreigend
Wat jij in mijn spiegel ziet?
Dat alles wat jij leerde
Volledig op z’n kop staat?

Jij bent “goed” en jij bent “fout”
En ik ben “goed” en ook “fout”
Want dat is wat mens zijn is
Jij bent ook wat jij bij mij ziet

Ik ken een rijker leven
Van vrijheid van denken
Van aanvaarden wie ik ben
Vredig levend in het NU

Dat begint eerst in jezelf
Van binnen door je donker heen
Steeds meer rijkdom vinden
En naar buiten bewegen

Wat triest dat jij de wereld
Om jou heen zo zwart moet maken
Zodat jij niet naar binnen hoeft
Om te zien wat daar in jou is

Ik ga verder als wie ik ben
En ik wacht niet totdat jij
Ook met ogen van wijsheid
Een mooiere wereld kan zien

Ik ken een rijker leven
Waar je niet meer vanuit oude
Aangeleerde patronen
Maar ècht vanuit jezelf leeft

© Eva Pieters (september 2016 – maart 2017)

 

DIT BLOG WORDT NOG VERVOLGD

 

Ik zeg: today we RISE

Door jouw ego van kwetsing en verdediging aan de kant te zetten. En weer te staan voor waar wij als vrouwen sterk in zijn en ons niet zwak maar juist krachtig maakt: voelen. Kwetsbaar durven zijn. Durven delen vanuit ons diepste binnenste. Mensen aanraken in de ziel. Mensen helen. Verbinding maken. Eerst van binnen, dan van buiten. De heling en verbinding met jouw yin-kracht is nodig, anders leidt yang tot valse macht en destructie. Wij vrouwen kunnen de wereld zoveel mooier maken, als we waarlijk durven helen en leven naar wie wij ZIJN. Ga niet tegen jouw zielsbestemming in en voel en leef !

 

SHORT FILM “TODAY I RISE”

 

Je kan zoveel meer… Groei en leef !

Waar ben je? Waar blijf je nou?
Waarom blijf je stilstaan in angst?
Waarom kies je niet voor het licht?
Waarom kies je niet voor leven?

Je kan zoveel rijker leven
Als je jouw donker aanpakt
En naar het licht durft te brengen
Je kan zoveel meer bereiken…

Daar sta ik dan. Vrijwel alleen.
Zo weinigen willen helen
Zo weinigen willen leven
Stilstand is toch echt de dood

Wat sta je daar nou, vastgeroest
Aan de zijkant van het leven
Bang om door jouw emoties heen
Naar jouw licht te bewegen

Jouw jaloezie wijst jou de weg
Om juist te werken aan dat
Wat jij ook zo graag wilt hebben
Maar het leven geeft niets cadeau !

Jouw leven is jouw taak alleen
Waarom maak je problemen
In plaats van ze op te lossen?
Je kan zoveel meer bereiken…

Waar ben je? Waar blijf je nou?
Waarom blijf je stilstaan in angst?
Waarom kies je niet voor het licht?
Waarom kies je niet voor leven?

© Eva Pieters (juni 2017)

Geïnspireerd op alle vrouwen die ik tegenkom op mijn pad die niet stappen durven te zetten om te groeien en daardoor blijven hangen in de destructieve cirkel van onderdrukt zijn en vervolgens zelf een dader van onderdrukking worden.

 

Blog © Eva Pieters (juni-juli 2017)
(voorheen Eva van Woudenberg-Pieters)

DIT BLOG IS NOG IN WORDING. Opmaak wordt nog aangepast.

 

Reageren op dit blog? Helaas ontvang ik teveel hardnekkige spam, met als enige doel om bij deze site te kunnen inbreken, dus staat de reactieknop voortaan uit. Stuur mij een bericht via de slotpagina

 

Heel jezelf, dan laat je anderen ook HEEL

“Als groei, in wat voor vorm dan ook, zou doorgaan, zou het uitein-delijk uitmonden in iets monsterachtigs en destructiefs. De ontbinding is nodig om ruimte te maken voor nieuwe groei. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Het neerwaartse deel van de cyclus is absoluut noodzakelijk voor spirituele groei.”  (Eckhart Tolle)

Dit bericht is geplaatst in bewustzijn, heel jezelf, hooggevoeligheid, leven in het NU, mindfulness, transformatie, vrijheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.