PREVIEW Alles IS er al. Alleen jij staat er tussen…

PREVIEW Een blog waar ik al een tijdje aan werk en die hier t.z.t. volledig komt te staan. Over leven in het NU en hoe mij dan telkens weer opvalt dat veel mensen zo vastgeroest zitten in hun angst en aan alles en iedereen lopen te trekken en onder controle willen houden. Maar lieve mensen wat je wilt IS er al. Alleen jij staat er tussen. Stap eens met jouw Grote Controlerende Ego opzij en laat het leven jou eens verrassen. Het natuurlijke universum zal opgelucht zijn jou eindelijk te mogen geven, wat je zelf al die tijd tegenhield…

DIT BLOG IS NOG IN WORDING. Opmaak wordt nog aangepast.

 

If we don’t change, we don’t grow. If we don’t grow, we aren’t really living.  (Gail Sheehy)

 

groei-en-leef

 

If you need money, work for it yourself. If you want love, give it to yourself first. No Ego, no manipulation, but from your true heart. You have to give first, then you receive. But only if you are sincery in your intentions. The world is not to take. You have to give your share, and then life will give you everything you always wanted. Because it’s already there. But you don’t see it. You are just like the rest of the world: the non-believers. They scream, they fight, they abuse, they tear others down. Because they don’t believe. And they don’t heal in themselves what is blocking them to receive, to be happy, to live. If you can’t receive, you can keep on fighting, but you will never find the true gifts of the universe. And as long as you don’t change and start to believe, you wille never get it. First you just have to believe in your true self and in the laws of the natural universe. No believe: no money, no love. I hope someday you will believe like me. And then you’ll say: “Now I get it. I was looking in the wrong direction…”

 

Alles IS er al. Alleen jij staat er tussen… Jouw denken. Jouw angst. Jouw ongeheelde pijn. Jouw Grote Ego, die maar niet durft te veranderen. Het leven geeft wat jij durft te ontvangen. En als jij niet durft te groeien, is dat precies wat jij zal ontvangen. En dus geeft het leven jou z’n grootse geschenken niet, want jij zegt al nee.

 

Ik geloof niet in angst. Ik geloof in levenskracht ! 

En daardoor beweegt het leven met mij mee. Door angsten ga je heen. Maar je zet jezelf en anderen er niet in vast: dat is kiezen voor de dood in plaats van voor het leven. Op mijn vorige werkplek kwam een jonge vrouw naar me toe. Ze dacht me te kunnen helpen en fluisterde: “Je moet dozen pakken, anders krijg je commentaar”. Angst. De drijvende motor in onze maatschappij en ons landje krimpt in elkaar en groeit niet. Stilstand. Op alle vlakken. En de Levensbron in mij gaat er niet mee akkoord. Ik geloof in groei. En daar blijf ik voor staan. Want dat is het pad wat ik gegaan ben en waarmee ik ver ben gekomen. Al word ik nu de laatste jaren gigantisch van buitenaf gesaboteerd door angstige non-believers – met name (spirituele) narcisten, die denken te mogen nemen i.p.v. eerst hun oprechte waardevolle aandeel aan de wereld te geven – die de wereld in een angstige houdgreep vast willen houden. Ik zeg: breek los. Je kan veel meer dan je wijsgemaakt wordt. Houd jezelf niet klein. En laat je niet tegenhouden. Maar: doe wel alles in respect met de buitenwereld. Geen vrijheid ten koste van een ander, want dan ben je zelf nog niet werkelijk vrij. Iemand die mij angstig wil maken door steeds com-mentaar te geven maakt zichzelf vrij ten koste van mij. En ik doe daar niet aan mee. Zij kiest voor angst, ik kies voor kracht. Een aantal weken later riep de vervangende chef mij bij zich. De target voor het orderpicken lag te hoog en mijn concentratie is – door alle non-believers die mij (onnatuurlijk) blijven claimen en saboteren – te laag. In het eindgesprek besloten we dat ik zou stoppen. Als ik door was gegaan had ik mij moeten laten verstrikken in zijn angst. En dus stapte ik op of eigenlijk ontsloeg hij mij. Deels aangeslagen, want ik blijf een mens, maar toch ook met opgeheven hoofd heb ik deze werkplek achtergelaten in hun eigen kringloop van angst. Ik dacht er langer te blijven, dus rouwde ik er om en liet het met de dag verder los. En doordat ik niet stil bleef staan en vertrouwde op het natuur-lijke universum, kwam er wat nieuws op mijn pad. Precies één week later had ik de baan die veel beter bij mij past en ik ook al langer zocht: terug op kantoor. Door niet in angst mee te gaan, maar los te laten wat niet (meer) past en te vertrouwen dat het goed komt.

 

DIT BLOG WORDT NOG VERVOLGD

 

© Eva Pieters (oktober 2017)
(voorheen Eva van Woudenberg-Pieters)

DIT BLOG IS NOG IN WORDING. Opmaak wordt nog aangepast.

 

Zie ook het boek “De overwinning” van Rhonda Britten. Een boek over het stappen uit de Kringloop van Angst naar de Kringloop van Vrijheid. Voor moedige mensen die meer met hun leven willen en uit de wereldwijde besmettelijke ziekte van conditionering van angst en onderdrukking willen breken en werkelijk willen leven. Vanuit ware innerlijke vrijheid en kracht. 

 

Ik geloof niet in angst. Ik geloof in levenskracht !

Dit bericht is geplaatst in bewustzijn, heel jezelf, leven in het NU, mindfulness. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.