Narcisme – Liefde bestaat niet meer

DIT BLOG IS NOG IN WORDING. Opmaak wordt nog aangepast.
17-3-2020: Nieuwe alinea’s toegevoegd: “Narcisten verwerken niet” en “Mijn hart zal weer leven; 1-4 “Ik ga verder met mijn doelen” deels herschreven en aan “12-3-2020 En ik blok je weer” toegevoegd: Een gesloten hart, uit bescherming, LaatGeenLiefdeToe… Wegrennen voor een relatie, is uiteindelijk allereerst wegrennen voor jezelf.

8-4-2020: En ook Gerhard** kan ik toevoegen aan dit blog met de alinea “Don’t make her fall in love, if you can’t love her”

 

Ik leef in een trieste, eenzame wereld, vol met “volwassenen” die destructief eigenwijs weigeren naar binnen te keren, te helen en te groeien. En daarmee van deze wereld een mooiere plek te kunnen maken i.p.v. een wereld vol met gekwetste zielen, met als enige doel: hun kwetsingen op anderen overbrengen. En vooral niet leren van fouten, die elk mens tenslotte maakt. Maar nee, deze wereld denkt geen mens meer te zijn en leeft niet meer ècht vanuit het hart.

 

“The beautiful journey of today can only begin
when we learn to let go of yesterday.”

(Steve Maraboli)

 

narcisme

 

Ik stop ermee: spiritueel open staan (26-2-2020)

Wat alleen maar tot misbruik leidt door spirituele narcisten die elkaar gevangen houden in een onbewuste staat van overleven. En ik stop met openstaan voor een tweelingzielverbinding die alleen maar veel hartepijn geeft, omdat het niet tot groei van beide kanten leidt. Ik ben NietVanDezeWereld en er is geen gezonde spirituele plek voor mij in een wereld die ziek is en het ergste is nog: ziek wil zijn. Stilstand en misbruik, ook en met name in de wereld die juist het voortouw voor goedheid en heling zou horen te nemen. En al die ongelukkige mensen komen op mijn pad. En willen profiteren van mijn groei. Ik ga niet de prijs betalen voor zieke mensen die weigeren zichzelf te helen en te groeien. Mijn hele spirituele ontwikkeling van de afgelopen jaren (met name de afgelopen 2 jaar) is voor niets geweest in een wereld die niet respectvol met z’n medemens om kan èn wil gaan. Ik sluit mezelf spiritueel. Je bewijst eerst maar eens dat je ook echt goed voor mij wilt zijn. Zo niet, dan kom je mijn hart en leven niet in. En ik blijf zichtbaar maken dat wij als mens – en zeker als spiritueel mens – beter kunnen, veel véél beter kunnen, dan we nu doen !

Ik geloof in een betere wereld, die ècht durft lief te hebben en durft te leven, dan deze façade. Maar liefde bestaat niet meer. En echt leven doen we ook niet. We doen met z’n allen lekker alsof. Leven kan je niet zonder ook te willen groeien als mens. Dat is waar ik in geloof.

Maar ik sta alleen.

 

Guido: “Jullie groeien uit elkaar” (intuïtie 22-2-2020)

Ja, het leven hoort te stromen… En jij staat al zeker 2 jaar stil. Ik wil verder met leven, liefst met, maar anders zonder jou. Vandaag (23-2) voel ik het: we’re losing it… Onze liefde begint te sterven. Want jij weigert te groeien. “Loving you was a losing game…” Ik hield van je met hart en ziel. Maar jij bent zo teleurgesteld in de liefde dat je er niet meer voor durft te gaan. Jij hebt het mooie wat we hadden weg-gegooid alsof het niets is. Ik was alleen maar een leuk speeltje. Mijn liefde voor jou begint te sterven… En het kan me niet meer schelen.
Ik heb genoeg gegeven. En jij krijgt precies waar jij destructief voor gevochten hebt en van het begin af aan al wilde: ik laat je gaan.
“Denk je dat mensen kunnen veranderen?” vroeg een supervisor vorig jaar aan mij, terwijl zijn antwoord nee is. En ja: ik denk dat mensen
kunnen veranderen, of eigenlijk: groeien. Maar ik weet ook dat veel mensen het niet willen en/of niet durven… En vandaag (4-3) heb ik er vrede mee: jij wilt in de problemen blijven hangen en niet verder groeien. En later voel ik: als ik ooit een man tref die ècht om mij geeft, dan ga ik huilen. Maar jij gaat dat niet zijn, dat heb je wel bewezen. (En degenen die zich op mij willen storten om mij te misbruiken, zoals Davy, die ook niet.) (4-3) “Jullie spirituele band neemt af…” Prima. Ik heb altijd gezegd: òf het wordt helemaal ja en jij gaat er ook echt voor òf het wordt helemaal nee en ik ga verder.

 

12-3-2020 En ik blok je weer. Het voelt alsof ik de deur naar mijn zielsverwant dicht heb gedaan. Maar jij hebt dat gedaan. Jij houdt de deur van je hart al 2 jaar lang stevig dicht en ik mag niet bin-nenkomen. Een gesloten hart, uit bescherming, LaatGeenLiefdeToe… Wegrennen voor een relatie, is uiteindelijk allereerst wegrennen voor jezelf. En ik wil dit tijdverspillende ego-spel wat jij met mijn hart en mijn kostbare liefde speelt niet. Liefde is goud waard, maar niet voor jou. Mijn hart was van jou, maar ik wil deze eindeloze pijn niet meer. Alles was toch LostOnYou Jij maakt het vreselijkste lied wat ik ooit van Marco Borsato gehoord heb (en ik daarom maar 1x heb beluisterd) waar: “Hij had het willen zeggen”, maar hij zei niets… en liet de liefde van zijn leven alleen achter… Maar jij kan in elk geval leuk in de kroeg vertellen en lachen met je vrienden hoe stom die vrouw was om van jou te houden. Geen liefde, geen relatie, nooit een echte kans, dan ben ik weg. Zodat mijn hart weer vrij is…

 

Mijn hart beslist in vrijheid: voor èchte liefde

Als hooggevoelige denk je spiritualiteit en liefde in de spirituele wereld te vinden. Je denkt dat alleen de gewone wereld gericht is op ego, geld en macht. Ik zal je een groot geheim verklappen, wat ik sinds 2012 weet en sindsdien tot aan dit jaar (2012) alleen maar keer op keer opnieuw bevestigd wordt: de spirituele wereld is alleen maar gericht op ego, geld en macht. En zelfs nog meer dan de gewo-ne wereld is èn nog gemener, want zij kunnen onzichtbare machtspelletjes met je spelen. En reken maar dat ze dat doen. Onderschat ze niet. Ik ben niet gewaarschuwd, jij nu wel. Jij gaat niet vrijwillig die wereld in. Je wilt niet echt uit jezelf van die man of vrouw houden en/of die leermeester volgen. Het is allemaal op afstand al voor je bedacht en geregeld: wie jij moet zijn, van wie jij moet hou-den en wie jij moet volgen. Energetische manipulatie, zodat zij krijgen wat zij willen. Zoals ik recentelijk helaas weer mocht ervaren:

 

29-2-2020 Davy: Oh wat fijn, nu ben ik ook nog op een lijst geplaatst, zegt mijn intuïtie zojuist. Wat fijn dat ik sinds ik jou ontmoet heb ik al mijn vrije tijd weer mag besteden aan spirituele TROEP uit mijn leven verwijderen. En troep is voor mij ook zogenaamde liefdevolle energie sturen om mij te manipuleren om te doen wat jij, jouw moeder en Wilma (ja ik weet wat ik niet mocht weten!) en rest de spirituele wereld wil. Ik wil geen nepliefde van jou en van niemand anders in de spirituele wereld. Ik heb mijn vrije wil en ik bepaal van wie ik hou en wie ik in mijn leven wil en hoe ik wil leven. Punt. 

Hartstikke bedankt, leugenaar, voor al jouw spirituele overlast in MIJN leven. Jij bent 100% verantwoordelijk voor alles wat er bewust of onbewust via jouw energieveld gebeurd. Zeker omdat jij bewust de spirituele wereld bent ingestapt, al hun fabeltjes geloofd en al het vergif al jarenlang inademt èn uitademt. Ik geloof niet de woorden van mensen, ik geloof wat hun energie vertelt. Jij bent niet eerlijk en niet meer zuiver. “Trust the vibes, energy doesn’t lie.” People do.

 

Ik ga verder met mijn doelen

Ik kan spirituele “vriendinnen” krijgen, die mij willen claimen. Maar elk van hen geeft niets om mij, maar wil mij alleen maar “hebben” om wie ik ben. Omdat ze zichzelf niet heelt en spiritueel misbruik maken van anderen de makkelijke weg is, maar nooit tot echt geluk zal leiden. Maar dat interesseert haar niet. Dit is haar enige levensdoel en houvast. Als ze loslaat, komt ze in de leegte waar ze hoort te ZIJN om te groeien. Zoals bij iedereen in de spirituele wereld is alle spirituele energie en “liefde” alleen maar gericht op anderen. Maar met liefde heeft het niets te maken. Want daar zijn zij ver, ver vandaan. En ik kan mannen krijgen die zich al vanaf de eerste ontmoeting op een “relatie” met mij(n lichaam) willen storten. Maar de rolverdeling is energetisch meteen duidelijk: zij nemen en ik mag veel geven. Die (moeder)rol weiger ik. Dus als ze op mijn pad komen, zet ik ze acuut mijn leven weer uit. Op eigen benen kunnen staan is een belangrijke voorwaarde voor echte liefde. En de man die het universum op mijn pad bracht, en waarvan ik lange tijd geloofde dat hij mijn zielsverwant is, kiest voor ego boven liefde. Ik zie het telkens weer: de wereld vlucht voor zichzelf en voor de spiegel van groei in relaties. We sluiten ons op hart achter muren. Liefde bestaat niet meer. Ik richt mij op andere doelen. Ik doe niet wat alleen maar goed voor een ander is en niet voor mij. Ik leef niet naar de doelen van de spirituele wereld, want die passen niet bij mij. Ik richt mij op doelen die ik van binnen in mezelf voel en die ook bereikbaar zijn en mij energie geven. En alles wat niet bij mij past of toch niet bij mij hoorde laat ik los…

 

Leven vanuit het hart = wees alert op narcisme !

Eind 2011, voordat ik spirituele narcist Wilma ontmoette, had ik mezelf voorgenomen niet mijn verleden met mijn vader op anderen te projecteren. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en kan ik zeggen: wat mijn vader mij als familielid – waardoor je dicht op elkaar staat en je makkelijk kwetsingen op elkaar kan overbrengen – heeft aangedaan valt inmiddels in het niet bij wat wildvreemde narcisten mij de afgelo-pen jaren hebben aangedaan. En daarnaast kom ik in 2020 tot de conclusie: dat ik nummer één op mijn agenda moet zetten: continue alert zijn op narcisme. I.p.v. leven vanuit mijn hart. Is de wereld zo triest geworden? Ja, helaas zo triest is het nu ! I.p.v. open voor mensen te staan moet ik alert zijn op aasgieren, die alleen een “relatie” met mij willen om misbruik van mijn leven te maken. Ik weiger in zo’n gruwelijke wereld te leven. Want leven is het niet. En mooi is het leven zo ook niet, zowel voor daders als slachtoffers. Het is domweg kiezen voor overleven, door bange, gekwetste zielen die niet willen leren van het leven en niet willen groeien.

 

Narcisten verwerken niet

Ze zitten vast in hun emotionele pijn en dragen deze – onbewust en in deze tijd helaas ook vaak heel bewust ! – over op degenen die ze “liefhebben”. Maar om echt lief te hebben heb je eerst jouw hart te helen. De oude wonden onder ogen te zien en te doorvoelen. Door de pijn heen zal je jezelf echt bevrijden. En pas dan kan het leven ook weer in je en door je heen stromen en kan jouw hart weer open staan… Maar of ze storten zich hals over kop in een nieuwe “relatie”, zonder te verwerken, en geven daarmee onbewust hun onopgeloste emotionele leed door aan hun nieuwe (tijdelijke) partner. Of ze slaan op slot en kiezen voor de controle [aanvallen voordat ik aangevallen word] en projecteren hun emotionele problemen. Omdat ze ervaren hebben dat ‘liefde pijn doet’. Maar liefde geeft juist vreugde! Alleen de andere kant van liefde doet pijn: het uit elkaar gaan, het gevoel “in de steek gelaten” te worden. Omdat je niet (meer) de juiste persoon voor elkaar bent of omdat er geen echte liefde en/of respect in de relatie (meer) was. Of misschien haalde het leven jullie wel uit elkaar omdat jij moest groeien… En ironisch kiest de narcist juist alleen maar voor die andere kant: pijn vasthouden. En pijn doorgeven. Uitein-delijk, afhankelijk van hoe (energie)bewust de ander is, zal deze weer bij hem of haar weggaan. Of psychisch en/of lichamelijk ziek worden en daarmee beetje bij beetje uit hun leven verdwijnen. Trieste is dat ze juist door zichzelf nooit (meer) echte liefde zullen ervaren. Liever houden ze de deur van hun hart angstvallig dicht !

 

Mijn hart zal weer leven *

En dan ontvang ik een boodschap die mij diep raakt (15-3-2020). En ik kan niet zoals jij niet mijn hart volgen en zet de deur weer open en neem ook afscheid. Tweelingziel of niet, het duurt al 2 jaar en ik wil verder met mijn leven. Jij minacht jouw gevoelens, het echte leven en je minacht mij. Hartproblemen: ja, jij houdt jouw emotionele ballast vast. Je hebt jouw ex nog helemaal niet losgelaten. Daarom ga je elk jaar naar die plek terug… Om jezelf te bewijzen dat je zonder haar kan. Jouw hart kan zo niet openstaan voor nieuwe kansen. Daar zit jouw groei vast. En ik ga jouw fout niet overnemen: ik wil niet vast-zitten aan wat er was en nu voorbij is. Anders kan ik niet openstaan voor een nieuwe kans op mijn pad… Dus ik spreek vanuit mijn hart en laat daarmee los. Je hebt mij geen begin gegund en je hebt mij geen afsluiting gegund. Ik was en ik ben er, maar jij niet… Wat er ook gebeurd, ik heb nu afscheid genomen. En vandaag voel ik het leven weer meer door mij stromen: mijn hart is weer VRIJ.

Ik heb losgelaten en ik rouw: mijn droom is voorbij. Ik heb de fout gemaakt er teveel in te geloven. Maar de realiteit is: ik moet de “relatie” steeds in mijn eentje dragen, want jij weigert open te staan. En daar ben ik klaar mee. Ik sluit het boek. Ik hoor de echo van jouw verdriet, maar ik ben niet verantwoordelijk. Jij hebt hier zelf voor gekozen. Jij mag dan ook de gevolgen dragen. Ik ben weg.

 

“Don’t make her fall in love, if you can’t love her”

Gerhard**: dus je hebt me gevonden (op social media). En ik heb jou gevonden, met een andere achternaam. Jij hebt je keuze gemaakt 1 jaar geleden: eerst een grote stap in mijn richting zetten en vervol-gens doen alsof er niets tussen ons was en mijn hart breken… En nu wat? Staren naar de vrouw die je hebt achtergelaten? Voor mij is het simpel: ja is ja en nee is nee. En niet iets hangend er tussenin… Als het ja is, dan handel je voor 100% vanuit jouw hart. En als het nee is of wanneer angst vóór liefde gaat: dan laat je los en ga je verder.
“Don’t make her fall in love if you can’t love her.” I deserve better.

Jouw tijd is voorbij. Jij hebt je keuze gemaakt: je hebt je omgedraaid en mij ijskoud laten barsten. En nu kijk je om en ben je er nog, maar eigenlijk ook niet. “Don’t let the mixed signals fool you. Indecision is a decision.” Dus nu maak ik de keuze. Ik weet de redenen waarom we niet samen kunnen zijn en jij weet ze ook. Dus ja het deed pijn dat ons verhaal eindigde net toen het zou beginnen… Maar ik ben over de pijn heen. Mijn hart heeft er genoeg van en wil geen verwarring en valse hoop meer en heeft jou losgelaten. Ik wil een man (waar mijn hart naar uit gaat en), die even zijn tijd neemt, maar er niet maan-denlang omheen draait en ècht 100% voor mij kiest. Every story needs an ending: good or bad. So I close the book. Goodbye.

 

© Eva Pieters (maart-april 2020)

 

* Gedicht geschreven op 18 januari 2019 (zie blog LoveUsedHaveMeaning)

* Gerhard is niet zijn echte naam. Zie voor de korte geschiedenis met Gerhard de blogs IkLeefVanuitHart en IkKiesMijnGeluk

 

Reageren op dit blog? Helaas ontvang ik teveel hardnekkige spam, met als enige doel om bij deze site te kunnen inbreken, dus staat de reactieknop voortaan uit. Stuur mij een bericht via de slotpagina

 

Heel jezelf, dan laat je anderen ook HEEL

Dit bericht is geplaatst in bewustzijn, ego-spiritualiteit, heling als ingang voor misbruik, hooggevoeligheid, narcisme, spiritueel misbruik, transformatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.