De dag dat Joke (Jomanda) voor de dood koos…

… en de drempel van een paragnost over stapte

En haar leven uit handen gaf. En nooit meer die mooie kunstzinnige, hooggevoelige vrouw was die ik eindelijk eens door haar eindeloze onnatuurlijke Ego-show op een foto zag. En vervolgens heel Neder-land meesleepte in haar destructieve val naar beneden. Omdat ze zichzelf niet heelt. En de wereld bedroog met haar grootse Jomanda “heling” shows in de jaren ’90. Maar haar grootste bedrog is op het eind van haar leven. Onzichtbaar voor het oog, maar met de hulp van het zuivere Universum door mijn haarscherpe intuïtie ontmaskerd (omdat ik sinds 20-4-2012 aan haar spiritueel misbruik gekoppeld ben en ik een puur paranormaal vermogen heb, waar ik geen misbruik van maak, maar laat ZIJN wat er komt als het komt…):

ze misbruikt en straft Nederland. Al jarenlang. 

Haar aandeel in de enorme onrust en stilstand vanuit de spirituele wereld in Nederland is zeer zeer groot. Omdat ze haar oude pijn niet heelt. Seksueel misbruik en haar diepste basispijn: verlaat verdriet om een vader die stierf nog voordat zij geboren was…

 

heel-jezelf-jomanda

 

Heldervoelendheid, niemand kan je leren er mee om te gaan

Als je de spirituele wereld hiervoor raadpleegt, gaat je ontwikkeling niet vooruit, maar ga je rechtstreeks naar de haaien. Je belandt tussen een kudde schapen die allemaal dezelfde destructieve kant op gaan: niet meer naar jouw innerlijke intuïtie luisteren, goeroe’s en andere onbetrouwbare machten van buiten gehoorzamen, channelen en alles klakkeloos voor goed en waar aannemen, sjamanisme en tantra als escapisme, en samen volop verstrikt in misbruik relaties in alle vormen. Maar ik geloof daar niet in. Vanuit mijn gevoel. En dat is het pad  wat ik volg. Het is mijn kompas die mij verteld wat werkelijk goed voor mij is en wat niet. Soms pik ik heel sterk verdriet op van anderen. Onder de spirituele overlast breekt dat weleens door, als eindelijk het egomasker van hoogmoedswaanzin en hekserij even afgezet wordt. Terug naar gewoon mens zijn, met alles wat er in je is. Ik geloof dat de spirituele wereld uit vele gebroken meisjes (en jongens) bestaat, die diep in hun hart nog steeds niet gelukkig zijn omdat ze hun jeugdwonden niet echt hebben verwerkt. Eén van de diepst ongelukkigste meisjes met wie ik een ongevraagd lijntje heb en die ik kennelijk al sinds 20-4-2012 oppik is Joke. We hebben veel gemeen. En niet alleen omdat ik (nu nog) in Tiel woon. Zij komt ook uit Overijssel. Maar onze diepste overeenkomst is Verlaat Verdriet: zij heeft ook heel jong haar vader verloren en ik mijn moeder.

En nu ik weet dat jij de Bron onder de bronnen van alle spirituele overlast bent en ik alle overeenkomsten tussen ons zie, is er één vraag die sindsdien door mij heen gaat. Waar had jouw pad naar toe geleid als jij op je 18e niet naar een paragnost was gegaan?

 

Ik voel wat niemand wil voelen

Ik hoor een moeder en dochter lachen met elkaar
En ik denk: ik zou wel een normaal leven willen
Je niet druk maken en luchtig door het leven gaan
Samen lol maken en gewone dingen meemaken

Maar ik ben degene die onder de bodem leeft
Die diepgaand voelt en diepgaand leeft wat niet zichtbaar is
De scheuren, de tranen, de pijnen, de gedachten,
die niemand wil weten komen in mijn hart binnen

En ik voel met mijn lichaam wat niemand wil voelen
En ik laat het zijn, want ik weet: dit is mijn leven
Om telkens weer dat te voelen wat ook zichtbaar wil zijn
En met mijn pen geef ik de diepte een stem omhoog

Ik weet mijn leven zal nooit luchtig zijn zolang er
Nog zoveel pijnen ronddwalen die nog ongehoord zijn
Ben ik een spreekbuis van de diepere wateren
Die ook op deze aarde gekend willen zijn

© Eva Pieters (juli 2016)

 

Alleen pijn die natuurlijk kan stromen heelt

Heldervoelendheid is voelen in de breedte. Het is de pijn van de aarde voelen. In z’n volle diepte. Alsof je botten in duizend stukken breken. Je compleet door de aardbodem heen zakt en geen grond meer onder je voeten voelt. Geen bodemsyndroom. Geen basis gevonden in je jeugd. Geen vader, geen moeder, die er was of werkelijk voor je zorgde. Ik heb het gemeen met veel mensen. Vooral hooggevoelige mensen. En veel van hen zijn op de vlucht geslagen voor zichzelf. En voor hun innerlijk en deze transformerende pijn. Ze vluchten de spirituele wereld in. Waar ze elkaar tegen houden. In pijn. En dus ook in groei. Wat ze bij mij nu ook al jarenlang proberen: mijn kracht, mijn gevoel te stoppen. Maar ik blijf staan voor het pad waar ik in geloof en wat ik al jarenlang ga: voelen is leven. Heldervoelendheid is een gave die je brengt je naar wat jij onder ogen hebt te zien. En als ik daar dan in het hart van Nederland sta (Utrecht CS) pik ik jouw diepe pijn op Joke. En dit keer transformeer ik het voor jou – en iedereen die jij niet hielp maar juist in trauma’s gevangen heb gezet door onnatuurlijke “reddingacties” vol met energie die tegenhoudt – naar een stromend verdriet. Al maandenlang wachtte dit pakketje op mij op Utrecht CS, onder vele verstorende lagen spirituele afleiding, maar ik had de diepste Bron ervan nog niet gevonden. Totdat ik jouw naam naar voren schoof. En dus voelde ik vandaag 15-10-2017 daar jouw innerlijke pijn tot in de kern. Een kernpijn die ik kan voelen en herkennen, omdat ik mijn persoonlijke leed erkend heb. Daar is ons raakvlak: diep onder de bodem. Daar waar ik mens ben en jij eindelijk weer gewoon mens durft te zijn, zonder show, zonder spirituele egomasker die jouw kwetsbare zelf en jouw pijn moet stoppen.

 

En het kleine, verwaarloosde meisje wachtte…

Ik voel een meisje wat al lang geleden de weg is kwijtgeraakt. Ik zie een klein meisje met een beer in d’r hand, die helemaal alleen op een weg in een open ruimte er verloren bij staat. De wereld is groot en onbekend voor haar. En niemand die haar hand vastpakt en haar helpt. Niemand die voor haar zorgt. En in plaats van dit diepe verdriet van haar innerlijke kind te voelen en haar door haar pijn heen de weg te leiden, nam ze de verkeerde afslag. Ego-spiritualiteit. Ze koos voor de wereld van dood, vol met onnatuurlijke “helpers”. Die zelf niet heel zijn, volledig de weg kwijt zijn, zich richten op vernietigende zaken en aan elke naïeve medium die van “het niet weten” is zo makkelijk donker voor licht kunnen verkopen. Blindelings vertrouwen leidt tot misbruik en sabotage. En zo dreef ze onder de bodem voort op haar oude traumawonden, zonder deze te helen, en liet zich wederom misbruiken. En werd als gevolg daarvan zelf de grote misbruiker en saboteur. Ze koos voor Macht. Ze verkocht leugens. Ze handelde in de grote show van illusies. En ze geloofden haar, omdat veel mensen nog maar wat graag hun oude kind illusies waargemaakt willen hebben en willen dat een ander de verantwoordelijkheid voor hen op zich neemt en hen redt. Een kind die nog steeds haar verzorgende ouder zoekt. Met veel theater zou ze hen allemaal helen. Maar onnatuurlijke machten brengen mensen juist ver ver van het leven vandaan en maken kunstpoppen van wat eens mensen waren. Ware heling komt niet vanuit onnatuurlijke bronnen, maar door de omgekeerde beweging: juist diep in jouw lichaam te dalen en deze tot jou te laten spreken. De weg van innerlijke transformatie gaan. Maar terwijl ze hen allemaal inpakte met haar grote Ego-Reddersshow keek op afstand het kleine meisje in haar altijd toe. Het meisje vol met pijn wat ze verstoten had stond in de coulissen te wachten. Het meisje wat zij verwaarloosde zoals zij eens verwaarloost was. Ze “heelde” de hele wereld, behalve zichZelf. Totdat de illusie zo groot werd gemaakt dat deze barstte. De vrouw die zij wel even “heel” verklaarde stierf. Het gordijn van de Wizard of Oz viel naar beneden. Want daar stond toch geen God, maar een mens.

 

“Ze is hier nu meer dan 25 jaar mee bezig, ze kan niet meer terug. Als ze later ooit zou toegeven dat ze ten onrechte heeft geloofd in haar paranormale gaven, dan zou ze pas echt een groot mens zijn.”**

19-10-2020 Het is niet dat ze ten onrecht in haar paranormale gaven geloofde. Het is dat ze haar paranormale gaven verkeerd heeft ingezet: voor misbruik. Niet om mensen echt verder te helpen en te helen, maar voor haar ego. Net als vele anderen in de spirituele wereld voor het oog zeggen te helpen, maar niet echt voor mensen bezig zijn. Maar voor zichzelf. Voor ego, voor macht, voor GELD. 

 

Voelen is leven

En dat zie ik terugkerende in de spirituele wereld. Druk bezig als Redder met de buitenwereld, maar van binnen zichzelf verwaarlozen. En nog steeds gevangen in oude pijn. Juist die onbewuste pijn gaat dan jouw weg leiden. En leidt je naar medegevangen in de spirituele wereld die ook nog graag op de vlucht zijn voor hun innerlijke zelf en de hele wereld wijs maken hoe ver ze “ontwikkeld” zijn. Maar hun daden van misbruik en sabotage verraden het omgekeerde. “Heler” wanneer ga jij jeZelf helen? Wanneer zorg jij eindelijk voor jeZelf?
Ja we hebben veel gemeen, Joke, ook in de bodem van onze ware spiritualiteit, maar één ding niet. Ik koos voor heling en dat wapende mij tegen verder misbruik in mijn leven. Ik stapte ook de verkeerde drempel over, waar veel spirituele bemoeizorg en hoogmoedswaanzin mij ook even zou vertellen wie ik ben en wat ik had te doen (zie HeelJezelf1). Maar ik luisterde niet naar haar. En ik zag haar voor wie zij was: een verwarde getraumatiseerde vrouw, ver weg van haar zelf en de realiteit. Zij kan mij dan ook niets leren. In tegenstelling tot jou stelde ik de buitenwereld niet boven mijn innerlijke weten en bleef ik trouw aan mijn innerlijke stem en kompas. Ik liet mij niet door een wildvreemde en haar “hogere” gaven voorschrijven wie ik ben. Ik weet wie ik ben en daar aan vast houden is het wapen tegen misbruik van buitenaf. Dat komt ook omdat ik altijd al de schaduwkanten van het leven niet uit de weg ga. Dat is de kern van mij die mij tot mij maakt. Dat is is mijn Duitse bloed. En misschien is dat wel mijn grootste gave naast het bloed van een land wat na al die jaren nog zo hardnekkig weigert te voelen. Ik zoek de confrontatie met de pijn op. En dat heeft mij veel gebracht. En nu terwijl ik dit schrijf, zittend in de trein op weg naar Berlijn, naar het land van mijn moeder, naar de kern van pijn uit haar verleden. En ik weet dat gaat mij raken. En ik laat mij raken. Want ik ga niet stuk, al voelt dat zo. Het heelt mij. Zoals ik mij al sinds eind 1999 diep laat raken en het mij zoveel heeft gegeven. Transformatie de grootste en meest onderschatte rijkdom die er is ! Maar een mens gaat wel stuk juist als hij of zij niet voelt…

 

Helen is de waarheid voelen en accepteren: zo was het

Jij spirituele “heler” jij wilt voor God spelen en de geschiedenis wijzigen. Maar de pijnlijke waarheid in jouw verleden is al gebeurd en het enige wat jij nog hebt te doen is, met vallen en opstaan, deze waarheid te leren accepteren, waardoor jouw pijn heelt. Jij wilt mij “helpen” door mij op een onnatuurlijk pad van angst en misbruik te brengen, ver van mijn transformerende pad van innerlijke vrijheid vandaan. Jij hebt duidelijk zelf zo weinig innerlijk geheeld, dat jij nog niet uit eigen ervaring weet wat de pijn van oude wonden accepteren met je doet. Ik wel. Dus ga niet mijn moeder (of jouw moeder of wie dan ook) als overledene “aanspreken”, want jij spreekt haar niet. Jij zal door jouw eigen illusies bedrogen worden. Mijn moeder is dood. En ik heb vanuit mijn innerlijke kind gehuild, geschreeuwd en haar duizend miljoen keren tegen willen houden. Maar ze ging weg en ze koos voor de dood. En met die keiharde realiteit had ik te leren leven òm weer te kunnen leven. En dat is mij gelukt. Totdat er spiritueel destructief op mijn familieveld werd gerommeld, omdat jij Redder “extreem onzeker en extreem verveeld” bent en jouw doel teveel van buiten en te weinig in jeZelf zoekt. En alle met bloed, zweet en tranen ontwikkeling in mij werd gesaboteerd door onnatuurlijke grijpgrage goeroehanden, die allesbehalve helpen. Maar wanneer ik door mijn pijn heen ging, kwam ik op de top ervan en kon daar uiteindelijk telkens weer de waarheid van de pijn accepteren. “Het is goed mama, ga maar”. Ze is al weg. Ik had het alleen te accepteren. Dat is rouwen. Dat is voelen. En voelen is leven. Maar in onnatuurlijke van ware heling afleidende machten gevangengezet te worden dat is de dood. Het pad wat Joke koos toen ze 18 was. En het pad wat ik nooit zal gaan, omdat ik kies voor het leven. Mijn moeder is dood. Stop met deze waarheidspijn tegen te houden door schijnheling. Haar dood heeft mij juist tot ontwikkeling en tot dieper en vrijer leven gebracht. Want ik leerde hierdoor de wijste les ooit: pijn helen is kracht.

 

De dag dat Joke (Jomanda) voor de dood koos… Was ze – zoals haar hele leven – op zoek naar haar overleden vader. Elke man in haar leven stond onbewust in het teken van dit grote gemis: het missen van haar vader in haar jeugd. Elke spirituele actie in haar leven stond in het teken om eindelijk gezien en erkend te worden.
En om wraak te nemen op alle jongens en mannen in haar leven die haar seksueel hebben misbruikt.** Tot op de dag van vandaag.

3-12-2017 In een familieopstelling tussen Joke en haar vader en moeder komt al vrij snel naar voren dat ze zegt: “Ze hebben me misbruikt.” Ook zegt ze: “Ik sterf niet tot mijn wraak volledig is.”
Maar al deze destructie begint met de zin waar het allemaal mee begonnen is: “Ik mis papa.”

 

Terug naar het licht

Ik werp het licht van bewustzijn op alles wat in het donker even geregeld wordt… Omdat spirituele narcisten denken dat niemand dat ooit zal ontdekken. Maar: het wordt pas stil als de waarheid zichtbaar is… 13-2-2020 Intuïtie aangaande Joke Damman (Jomanda):

“Niemand wist wat ze deed, totdat jij er over schreef…”

En zoals je zelf eens zei, Joke: “De echtheid komt altijd boven”. En het antwoord op mijn vraag aan het begin van dit blog: “Waar had jouw pad naar toe geleid als jij op je 18e niet naar een paragnost was gegaan?” Jouw pad was jouw eigen pad gebleven. Interessant is dat je in het begin weerstand bood aan wat de paragnost jou op de mouw wilde spelden als jouw bestemming. En je ging terug naar je oor-spronkelijke zelfgekozen pad: danseres zijn. Totdat je een huidziekte kreeg… Die dreef jou weer terug in de armen van de paragnost.** Ra ra ra, hoe zou jij aan die huidziekte gekomen zijn, denk je, Joke ?! 

 

“Als ze het over kon doen…”

Ook Joke is misleid door de spirituele wereld. Intuïtie 17-10-2020:
“Als ze het over kon doen zou ze het anders doen. Zou ze voor haar VRIJHEID kiezen.” En eerder pikte ik ook op: “Joke staat aan jouw kant” (intuïtie 4-7-2020) “Joke wil schoon schip maken” (intuïtie 10-7-2020) Dank je, Joke, vanuit het diepst van mijn hart. Voor het terugkeren naar het licht en voor het helpen met weer levensruimte terug te pakken voor mij en alle mooie zielen die gevangen gezet waren voor spiritueel misbruik. Voor het kiezen voor echte spiritua-liteit: vrijheid voor jou èn mij. En ik blijf het bijzonder vinden, ons lijntje en dit wonderbaarlijke blog wat zomaar uit mij rolde in 2017, van CS Utrecht op weg naar Berlijn. Maar onze levenspaden, wat vele overeenkomsten heeft, moesten elkaar kruizen weet ik NU…

 

© Eva Pieters (oktober 2017 – oktober 2020)

 

* “‘Soultheft’ (letterlijk: ‘diefstal van de ziel’) vindt meestal plaats door de moeder of een partner [of een emotioneel behoeftige narcistische vriend/collega etc. of een emotioneel behoeftige spiri-tuele narcist en/of “behandelaar”] die [vanuit hun eigen onge-heelde soul-loss] een deel van het gevoel, of soul ‘CLAIMT’
[ook op afstand]. Vaak gaat dit gepaard met een emotionele
[en/of spirituele] overheersing van de een over de ander.”

** Bron: Wie is wie in Overijssel – JokeDamman

 

3-12-2017 Daarnaast ter waarschuwing: te blokken account op Facebook: Joke Damman Wilhelm. Dit is Jomanda. En met dit account valt zij vele mensen lastig die ze hier tegelijkertijd kan bereiken en creëert ze veel onrust… Waardoor ik regelmatig van Facebook af moest. En vannacht vanaf 01.00 uur uren- en urenlang wakker lag. Totdat mijn intuïtie haar ontdekte en blockte…

10-12-2017 En zo is het Joke Damman, right back at you: “De echtheid komt altijd boven”. Jomanda heelde niet maar bracht haar trauma’s en ziektes over op Sylvia en vele anderen. Zo kon ze als soulthief * jarenlang via anderen leven. En tegelijk de credits krijgen voor haar daden als Grote Redder… Zie de waarheid die verborgen zat onder de “healing” die ik op 20-4-2012 van Wilma/Jomanda ontving: IkGaVerder1 En zie ook: SylviaMillecamHadGenoegVanJomanda

 

Reageren op dit blog? Helaas ontvang ik teveel hardnekkige spam, met als enige doel om bij deze site te kunnen inbreken, dus staat de reactieknop voortaan uit. Stuur mij een bericht via de slotpagina

 

Heel jezelf, dan laat je anderen ook HEEL

“Als groei, in wat voor vorm dan ook, zou doorgaan, zou het uitein-delijk uitmonden in iets monsterachtigs en destructiefs. De ontbinding is nodig om ruimte te maken voor nieuwe groei. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Het neerwaartse deel van de cyclus is absoluut noodzakelijk voor spirituele groei.”  (Eckhart Tolle)

Dit bericht is geplaatst in bewustzijn, ego-spiritualiteit, emotioneel misbruik, heel jezelf, heling als ingang voor misbruik, hooggevoeligheid, narcisme, spiritueel misbruik, transformatie met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.